Vi holder stengt i uke 30 og 31. Selvfølgelig er det mulig å sende oss e-post likevel, men forvent lengre responstider enn vanlig.

Slik kan BIM forenkle byggeprosessen

av Samira Sjöbeck

1. april 2022
Geometra

Adam Mohammadi startet BIM-podcasten for å lære mer om BIM. Den 7. april kl. 10:00 har vi muligheten til å høre hva Adam har lært gjennom årene i byggebransjen.

Adam Mohammadi er BIM-entusiasten som – i tillegg til jobben som BIM-leder hos JM – driver BIM-podden, der han intervjuer folk i bransjen om BIM. BIM står for Building Information Model. Det er et verktøy for å samle informasjon under byggeprosessen. BIM kan benyttes under hele byggeprosessen, til alt fra beregninger og visualisering til planlegging.

– BIM brukes mye til kalkyler. Fremfor å regne manuelt benytter man et program, som for eksempel Geometra, der man kan få strukturerte data som gjør beregningsprosessen enklere.

En vanlig misforståelse er at BIM er et program i seg selv og at det kun handler om 3D-modeller. BIM er en arbeidsmetode og derfor er den ulik fra bedrift til bedrift. BIM er rammeverket, men hver aktør må selv fylle prosessen med innhold.

– Hensikten med BIM er å skape mer effektive prosesser, kortere ledetider og å spare penger. Det handler om å samle informasjon og data på en strukturert måte – helst digitalt.

Adam mener at BIM er hva man gjør det til selv. For å skape en god prosess må virksomheten være i fokus. Adam mener at mange legger for mye vekt på BIM, mens det viktigste er å se på virksomheten og hvordan BIM kan tilpasses, slik at det forenkler arbeidet.

–Om man vil få til en god BIM-prosess må man fokusere mindre på BIM og ta utgangspunkt i virksomheten. BIM skal tilpasses ut fra virksomheten, men mange gjør det motsatte. Fokuser på virksomheten først og finn måter BIM kan effektivisere på, så lykkes du.

Under forelesningen lærer du:

• Hva BIM er og hvordan det brukes i byggebransjen

• Hvordan BIM kan effektivisere arbeidet

• Hvordan BIM fungerer på ulike områder i byggebransjen

Neste
-
Tidligere
-